понеделник, 4 юли 2011 г.

Токио:Отменен \ Рана Дасгупта

Това е вторият роман на автора, който излиза на българския пазар, но в действителност е дебютният му роман. И е доста различен от Соло. 

Това е един роман, който е различен от всичко. Отменен е полетът до Токио и група пътници остават в плен на летището, където трябва да прекарат нощта. А най-бързо минава времето в истории.... И така - всеки започва да разказва по някоя история. А историите са наистина необикновени, различни, уникални! Разказани действително от 13 различни човека, в 13 различни стила от 13 различни части на света и 13 различни епохи. Преплетени са притчи, приказки, истински случки, фантастични разкази, сюрреалистични разкази.... не, не всички водят до някаква поука, то няма и нужда, но всички трогват и всички по различен начин. Някои разкази се попиват автоматично от съзнанието, други по-трудно, а за трети си трябват дни храносмилане! Някои носят моментна наслада и се размиват в пространството, а други остават да тежат с дни...

Тази книга е точната противоположност на термина "комерсиална литература", тази книга наистина е написана от душата на автора и последното нещо, към което се е стремил той, е книгата да се хареса на читателя! Тази книга авторът е писал за себе си!